Dom > Новости > Sadržaj
Дезинфекција и бактерицидна дејства различитих концентрација раствора
Sep 19, 2018

Раствори калијум перманганата високе концентрације могу иритирати и корозирати ткива, а 4% раствор може дезинфиковати кориве за храњење и друге уређаје. Формално испаравање формалина може се убрзати својом својством оксидације, која се може користити за дезинфекцију ваздуха и често је дезинфекционо за породице.

1. дубоко љубичасто раствор (око 0,3% концентрација): јако оксидирајуће, јаке бактерицидне способности. Може се користити за дезинфекцију апарата за купање и пљувачка.

2. Љубичасти црвени раствор (око 0,05% концентрације): са анти-сврабом, против инфламаторног и против ширења инфекције, може се користити за намочити тинеа педис.

3. ружичасто раствор (око 0.01% концентрације): дезинфикује воће и поврће и прибор за јело. Посуђе за дезинфекцију може се натопити у количини од 1 до 1000 прашка Потассиум Перманганате у трајању од 15 минута и испирати чистом водом. У медицинском третману, концентрација раствора се може користити за прање мукозних мембрана, као што су хемороиди. Ефикасан је у спречавању инфекције, ослобађању сврабова и ослобађању болова.

4. Рјешење светле трешње (концентрација око 0,002%): може се користити за гаргле, спречити усне запаљења и зубне каријес, деодорантски антиинфламаторни ефекат, помаже у смањењу мириса пазуха.